22.4.2014
ဧၿပီ ၁၉ ရက္ ညေနက အစာအဆိပ္သင့္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ထိုေန႔ နံနက္စာႏွင့္အတူ အေစာပိုင္းကတည္းက ခ်က္ထားေသာ ထမင္းမ်ားကို ညေနအလွဴတြင္စားမိရာမွ အလွဴလာသူမ်ား အစာအဆိပ္သင့္ကာ ျမဝတီေဆး႐ံုႏွင့္ ေဒသတြင္း ေက်း ရြာေဆးေပးခန္းမ်ားသို႔ အလ်င္ အျမန္ပို႔၍ ကုသခဲ့ရေၾကာင္း ျမဝတီနာေရးကူညီမႈ အသင္း ဥကၠ႒ ဦးလွထြန္းက ေျပာသည္။
‘‘သႀကၤန္ထမင္းက အခ်ဥ္နဲ႔ ခ်က္ထားတဲ့အျပင္ ေနကလည္း အရမ္းျပင္းေတာ့ ညေနမွာအခ်ဥ္ ေဖာက္ၿပီး အဆိပ္သင့္တာလို႔ ဆရာဝန္ႀကီးက ေျပာပါတယ္။ အသက္အႏၲရာယ္ စိုးရိမ္ရတဲ့ သူမရွိေတာ့ပါဘူး’’ဟု ဦးလွထြန္း က ေျပာသည္။
အစာအဆိပ္သင့္သူမ်ားထဲ တြင္ ကေလးငယ္ႏွင့္ သက္ႀကီး ရြယ္အုိမ်ားလည္းပါဝင္ၿပီး စိုးရိမ္ ရသည့္လူနာ ၄၃ ဦးမွာ ျမဝတီ ေဆး႐ံုတြင္ ကုသေနၿပီး သကၤန္း ညီေနာင္ေက်းရြာ ေက်းလက္ ေဆးေပးခန္းတြင္ ၂၄ ဦး ကုသေနရဆဲျဖစ္ေၾကာင္း သတင္းရရွိ သည္။
ျမဝတီအပါအဝင္ ကရင္ ျပည္နယ္ၿမိဳ႕နယ္အမ်ားစုတြင္ ဧၿပီ ၁၉ ရက္က ေန႔အပူခ်ိန္ ၃၆ ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္မွ ၃၉ ဒီဂရီစင္ တီဂရိတ္အထိရွိခဲ့ၿပီး ခရမ္းလြန္ ေရာင္ျခည္လည္း ၫႊန္းကိန္း ၁၃ အထက္ရွိခဲ့သည္။ ယခုရက္ပိုင္း တြင္ ေဒသအႏွံ႔ အပူခ်ိန္ျမင့္တက္ ေနေသာေၾကာင့္ သက္ႀကီးရြယ္အို မ်ား၊ ကေလးငယ္မ်ားႏွင့္ ကိုယ္ခံ အားနည္းသည့္ နာတာရွည္ေရာဂါ ေဝဒနာရွင္မ်ား အပူရွိန္ေၾကာင့္ အားနည္းျခင္း၊ ဖ်ားနာျခင္းမ်ား ျဖစ္တတ္၍ အစားအေသာက္မွစတင္ကာ လူေနမႈပံုစံကိုပါ ယခင္ထက္ ဂ႐ုတစိုက္ ေနထုိင္သင့္ေၾကာင္း အေထြေထြ ေရာဂါကု ဆရာဝန္ႀကီး ေဒါက္တာ တင့္ေဆြက အႀကံျပဳသည္။
7 day Daily
No comments:
Post a Comment