address
ေဒါနေျမေန႔စဥ္သတင္းဌာနသို႔ စာမူမ်ား ေပးပို႔လိုပါက
( dawnamyay2013@gmail.com )
သို႔ေပးပို႔ႏိုင္ပါသည္
Tuesday, August 6, 2013
လွဴဒါန္းသည့္ ထမင္းစားမိရာမွ အလယ္တန္းေက်ာင္းသား ၆၀ခန္႔ သဃၤန္း ညီေနာင္ တြင္ အစာ အဆိပ္သင့္
6.8.2013
ျမဝတီၿမိဳ႕ နယ္ သဃၤန္းညီေနာင္ေက်းရြာ ရွိအလယ္တန္းေက်ာင္းတစ္ခု တြင္ လာေရာက္လႉဒါန္း သည့္ ထမင္းမ်ားကိုစားမိရာမွ ေက်ာင္း သား ၆ဝခန႔္အစာ အဆိပ္သင့္မႈ ယေန႔ေန႔လယ္ပိုင္း က ျဖစ္ပြားခဲ့ ေၾကာင္း သိရသည္။
ျဖစ္စဥ္မွာ ဩဂုတ္၅ရက္ ေန႔လယ္၁၁နာရီဝန္းက်င္ခန႔္တြင္ ျမဝတီၿမိဳ႕နယ္သဃၤန္းညီ ေနာင္ေက်း ရြာရွိ အမွတ္(၁) အ ေျခခံပညာအလယ္တန္းေက်ာင္းတြင္ ေက်ာင္းသားမ်ားအားငါး ေသတၱာႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရာ ခ်က္ထားသည့္ ဟင္းျဖင့္ ထမင္း ေကၽြးရာမွ ေက်ာင္းသားမ်ားသည္ အစာအ ဆိပ္သင့္ၿပီး မူးေဝေအာ့ အန္မႈျဖစ္ပြားျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ကရင္ျပည္နယ္အစိုးရအ ဖြဲ႕မွ တာဝန္ရွိသူတစ္ဦးက''အခု ကၽြန္ေတာ္တို႔ ဆီကို ျဖစ္စဥ္ မွတ္ တမ္းပို႔ေပးဖို႔လုပ္ေန က်တယ္။ ေဖာ့ဘူးနဲ႔ေဝတဲ့ ငါးေသတၱာဟင္း နဲ႔ ထမင္းကိုစားမိတဲ့သူေတြျဖစ္ တာလို႔သိရတယ္''ဟု ဩဂုတ္ ၅ ရက္ ညေန ၃နာရီခန႔္ကေျပာသည္။
ျမဝတီၿမိဳ႕တြင္ ေက်ာင္းမ်ား သို႔ ေစတနာရွင္မ်ားက မၾကာခ ဏအလႉဒါန အေနျဖင့္ ယခုကဲ့ သို႔ ေကၽြးေမြးျခင္းမ်ား ယခင္က လည္းရွိခဲ့ေၾကာင္း၊ ယခုကဲ့သို႔ ေက်ာင္းသားမ်ား အစာအဆိပ္ သင့္မႈျဖစ္ပြားျခင္းသည္ ျမဝတီၿမိဳ႕နယ္သဃၤန္းညီေနာင္ေက်ာင္းတြင္ပထမဆုံးအႀကိမ္ျဖစ္ေၾကာင္း ေဒသခံမ်ား၏ေျပာျပခ်က္ အရ သိရသည္။
အမ်ိဳးသားဒီမိုကေရစီအင္ အားစုပါတီမွ ကရင္ျပည္နယ္ စည္း႐ုံးေရးမႉး ဦးေအာင္ဝင္းလွိုင္ က ''မနက္က သဃၤန္းညီေနာင္ မွာ အလယ္တန္းေက်ာင္း သား ၆ဝဦးခန႔္ အစာအဆိပ္သင့္တယ္ လိုသိရတယ္။ ကၽြန္ေတာ္လဲေသ ခ်ာေအာင္စုံစမ္းေတာ့ အမွန္တ ကယ္ျဖစ္ေနတာသိရတယ္။
ကၽြန္ ေတာ့္အထင္ ငါးေသတၱာေတြ ဒိတ္ လြန္ေနတယ္ထင္တယ္''ဟုဆိုသည္။
ျမဝတီၿမိဳ႕ေဆး႐ုံ ကက်န္းမာေရးဝန္
ထမ္းတစ္ဦးက''ဆရာႀကီးကိုယ္တိုင္သ
ဃၤန္းညီေနာင္ မွာ သြားစစ္ေဆးေန တယ္။ ဆရာ ႀကီးျပန္လာမွ အေျခအေနအား လုံးကိုသိရမယ္။ အခုထိ ေဆး႐ုံ ကို အစာအဆိပ္ သင့္မႈနဲ႔ပတ္သက္ ၿပီး တစ္ေယာက္မွမေရာက္လာ ေသးဘူး''ဟု ဩဂုတ္ ညေန ၄ နာရီတြင္ ေျပာ သည္။
ယခုျဖစ္စဥ္ကို ျမဝတီခရိုင္ က်န္းမာေရးအဖြဲ႕က ကြင္းဆင္း စစ္ေဆးမႈ မ်ား ျပဳလုပ္ လ်က္ရွိၿပီး အစာအဆိပ္သင့္မႈေၾကာင့္ ေသဆုံး သူမရွိခဲ့ေသာ္ လည္း လိုအပ္သည့္ ေဆးဝါးကုသမႈမ်ားေပး လ်က္ရွိေၾကာင
္း သိရသည္။
Yangon Media Group
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment